Svensk Klassisk Massage

Den klassiska massagen hjälper dig att öppna upp ett flöde i kroppen både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Massagen ger ny energi, medvetenhet om din kropp och ger tillfälle att bara ta emot. Varma, generösa händer som mjukar upp dina muskler och ger dig en känsla av välbefinnande.

Vad är djup svensk massage?

En djup svensk massage-behandling är mellan 30-90 min lång beroende på vad du önskar. En vanlig halvkroppsmassage är 30 min lång. Då masseras rygg, skulderblad samt nacke. Vill du ha massage på något mer område eller har ett ”problemområde” som behöver extra effekt finns en behandling som är 45 min. En vanlig helkroppsmassage är 60 min och då masseras rygg, skulderblad, nacke, säte, baksidan på benen, framsidan på benen samt armar. Du kan också välja att få massage på specifika problemområden t.ex. onda axlar, lätt nackspärr, musarm, huvudvärk m.m. Vi har även en lyxbehandling som är 90 min där du får en helkroppsmassage plus händer, fötter, ansikte samt hårbotten också.

Djup svensk massage har många goda effekter på stela och trötta muskler så som att påskynda läkning och återhämtningsprocesser. Begränsa ärrbildning och bindvävstillväxt i muskulära skador och ge en ökad muskulär avslappning och elasticitet samt ha en lugnande effekt på nervsystemet. Dessutom gör massagen så att en muskel som blivit uttröttad av arbete återhämtar sig fortare än om den bara får vila, samt motverkar och minskar bindväv som alltid bildas i orörliga och skadade muskler. Den klassiska svenska massagen är allmänt smärtlindrande, lugnande och antas höja prestations och koncentrationsnivåerna.

I vissa fall räcker det med en behandling och ibland kan det behövas ett par behandlingar innan man känner sig bra. Detta är olika från person till person, beroende på hur länge Du har haft ”smärtan” eller vad den beror på.

  • Hormonet, oxytocin frisätts vid beröring och påverkar dom inre organen och förändrar känslorna till mindre aggressiva (balanserar stresshormonet adrenalin) och en känsla av avslappning och mättnad manifesteras.
  • Känslor som oro och ängslan minskar, humör och sömn förbättras, näringsupptaget i mage och tarmkanal ökar vid massage.
  • Ökad självinsikt om ditt eget tillstånd.
  • Ökar medvetandet om ditt eget förhållningssätt till inre stress.
  • Självkänslan kan öka.